Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kupers en Samuel winnen in Stockholm

Kupers en Samuel winnen in Stockholm

Cheer!

Thijmen Kupers en Jamile Samuel hebben zondag in de schaduw van het Diamond Leagueprogramma in Stockholm mooie zeges gepakt. Kupers schreef voor de tweede keer in een week tijd een 800 meter op zijn naam.

Deel dit artikel op social media

De 25-jarige atleet uit Groningen zegevierde in de Zweedse hoofdstad in 1.45,02, slechts drie honderdsten boven het persoonlijk record dat hij vorige week had neergezet bij de FBK Games in Hengelo.

De race in Stockholm werd hard gemaakt door 'haas' Bram Som, die tijdens de tweede ronde uitstapte. Europees kampioen Adam Kszczot nam daarna het initiatief over, maar de Pool hield het niet vol. Kupers kwam voorbij snellen en pakte opnieuw een aansprekende overwinning, Kszczot werd slechts vierde.

Jamile Samuel zegevierde op de 200 meter in 23,39. Dat betekende haar snelste tijd van dit jaar, maar nog niet snel genoeg om naar de WK in Londen te mogen. Daarvoor is 23,10 of sneller vereist.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Thijmen en Jamile aan!