Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kruijswijk handhaaft zich voorin in Zwitserland

Kruijswijk handhaaft zich voorin in Zwitserland

Cheer!

Steven Kruijswijk handhaafde zich donderdag tijdens de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland in de top van het klassement. De Nederlandse kopman van LottoNL-Jumbo heeft nog alle kans op de eindzege. 

Deel dit artikel op social media

"Het werd vandaag in de finale nog even spannend door die regen", aldus Kruijswijk, die - na een korte, maar vooral natte afdaling - als zesde over de streep kwam. Domenico Pozzovivo (AG2R), die dankzij een solozege de gele trui overnam van Damiano Caruso (BMC), duwde Kruijswijk van de tweede naar de derde plaats in het klassement. 

"Zeker de laatste vijf kilometer was het technisch. Een paar jongens in de groep konden goed dalen en namen veel risico, voor mij was het zaak om zo snel en veilig mogelijk naar beneden te komen en dat ging op zich redelijk goed. Ik denk dat niemand echt prettig op zijn fiets zat."

Even daarvoor, op weg naar de top van de slotklim, had Kruijswijk nog geprobeerd om aan te vallen. "Ik wilde met Pozzovivo mee, maar die ging een tandje te hard. Toen moest ik me daarna even herpakken in het groepje. Ik zag daar dat niemand echt iets over had."

Vrijdag dient het peloton de kolossale Tiefenbachferner te bedwingen, een bijna 2800 meter hoge col van de buitencategorie. "Het wordt morgen heel spannend. Het is een lange en hoge aankomst. En tijdens het weekeinde wordt het er ook niet makkelijker op. Het zal tot zondag spannend blijven. Wie favoriet is voor de eindzege? Dat zal ik je morgen vertellen." 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Steven aan!