Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

IOC voegt vijftien disciplines toe aan programma Tokio 2020

IOC voegt vijftien disciplines toe aan programma Tokio 2020

Cheer!

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft het programma voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio vrijdag uitgebreid met vijftien nieuwe evenementen.

Deel dit artikel op social media

Met het toevoegen van de sporten hoopt het IOC gelijkheid in geslachten te bevorderen en een jonger publiek aan te spreken. Enkele nieuwe sporten, zoals drie-tegen-drie basketbal en BMX freestyle hebben een urban karakter, meldt het IOC in een persverklaring.

Bij andere nieuwe onderdelen nemen mannen en vrouwen het in teams tegen elkaar op. Bij het zwemmen komt er een gemixte estafette op de 4x100 meter en in de atletiek op de 4x400 meter. Ook in het boogschieten, baanwielrennen, triatlon, judo, schermen en tafeltennis komen er gemengde teamwedstrijden.

"Deze fascinerende nieuwe evenementen die we vandaag hebben toegevoegd, zijn een stap voorwaarts voor het olympisch programma", zegt IOC-voorzitter Thomas Bach. "Ik ben verheugd dat de Spelen in Tokio jeugdiger en meer urban zullen zijn en dat er meer vrouwen zullen deelnemen."  

Het IOC besloot vorig jaar al om vijf nieuwe sporten toe te voegen aan het programma voor Tokio 2020. Honkbal (voor de mannen) en softbal (vrouwen) keren in Japan terug op het olympisch podium. Daarnaast werden surfen (op golven), skateboarden, karate en sportklimmen toegelaten tot de Spelen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!