Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Hockeysters winnen maar nipt van China

Cheer!

Hockeysters winnen maar nipt van China

De Nederlandse hockeysters hebben een benauwde 1-0 zege op China geboekt in de halve finaleronde van de Hockey World League. Ireen van den Assem zorgde vier minuten voor het einde voor opluchting. Ze kreeg het doelpunt op haar naam, nadat een Chinese speelster een strafcorner van richting had veranderd.

cheers! 4
Deel dit artikel op social media

De ploeg van bondscoach Alyson Annan gaat na drie groepswedstrijden riant aan de leiding in poule A. Oranje won eerder al ruim van Schotland (4-0), Zuid-Korea moest er zaterdag zelfs met 9-0 aan geloven. De doelpunten voor Oranje kwamen toen op naam van Kitty van Male (twee), Caia van Maasakker (twee keer uit een strafcorner), Laurien Leurink, Xan de Waard, Frédérique Matla, Margot van Geffen en Charlotte Vega.

Annan was zondag tevreden met de nipte zege. "We hebben hard gewerkt. Belangrijk is om geduld te bewaren, dan komen onze kansen vanzelf. We gaan maandag genieten van een dagje rust, zodat we dinsdag de strijd aan kunnen met Italië."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!