Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Herlings moet genoegen nemen met tweede plek in Lombardije

Herlings moet genoegen nemen met tweede plek in Lombardije

Cheer!

OTTOBIANO - Motorcrosser Jeffrey Herlings deed zondag in de Grote Prijs van Lombardije volop mee om de overwinning in de MXGP, maar de Brabander moest genoegen nemen met de tweede plaats achter Antonio Cairoli.

Deel dit artikel op social media

De achtvoudig wereldkampioen was op zijn KTM-motor een klasse apart op het zandcircuit van Ottobiano. Cairoli won beide manches met overmacht, Herlings werd twee keer tweede.

De 22-jarige crosser uit Elsendorp deed in de eerste manche wel een poging om Cairoli te passeren. De gelouterde Italiaan sloeg de aanval van Herlings echter af en reed vervolgens onbedreigd naar de overwinning.

In de tweede race vocht de Brabander een verbeten duel uit met Cairoli om de koppositie. Na negentien rondes moest Herlings op zijn KTM toch nog ruim een halve minuut toegeven op de ontketende Italiaan, die de volle vijftig punten pakte en daarmee de leiding in de WK-stand verstevigde.

De 31-jarige Cairoli, die in 2014 zijn achtste en voorlopig laatste wereldtitel pakte, gaat aan kop met 431 punten. De Fransman Gautier Paulin (Husqvarna) staat tweede met 364, Herlings neemt de vierde plek in met 335 punten.

Glenn Coldenhoff kwam in Ottobiano als zesde en dertiende over de streep, goed voor de negende plaats in het dagklassement met 23 punten. In het WK staat Coldenhoff op de elfde plaats met 223 punten.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!