Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Estafettemannen verbeteren Nederlands record 4x400 meter uit 1979

Estafettemannen verbeteren Nederlands record 4x400 meter uit 1979

Cheer!

LILLE - De estafettemannen hebben zondag bij het EK voor landenteams in het Franse Lille het stokoude record op de 4x400 meter verbeterd. Maarten Stuivenberg, Liemarvin Bonevacia, Terrence Agard en Bjorn Blauwhof noteerden 3.02,37 en waren daarmee sneller dan de toptijd van 3.03,18 uit 1979. 

Deel dit artikel op social media

Overigens kon het record niet voorkomen dat de Nederlandse ploeg degradeerde uit de hoogste divisie van Europa. Oranje eindigde als elfde en laatste in Lille. Duitsland won de landenstrijd met overmacht. Polen eindigde als tweede en Frankrijk werd derde. Wit-Rusland degradeerde als nummer tien eveneens.

Thijmen Kupers zorgde voor de enige Nederlandse zege op dag twee. Hij finishte weliswaar als tweede op de 800 meter, maar kreeg de winst toegewezen na diskwalificatie van de Pool Adam Kszczot. Ook Melissa Boekelman presteerde naar behoren met de tweede plaats bij het kogelstoten (17,72 meter).

Lisanne de Witte zorgde zaterdag voor de enige uitschieter bij Oranje. Ze behaalde de volle elf punten door de 400 meter te winnen in een persoonlijke toptijd van 51,71. Churandy Martina behaalde de derde plaats op de 100 meter met een tijd van 10,30.

Schippers

Dafne Schippers kwam alleen uit op de 4x100 meter estafette. Ze eindigde met Jamile Samuel, Tessa van Schagen en Naomi Sedney als vijfde in 43,56. Twee jaar geleden was Schippers nog de kopvrouw van de Nederlandse ploeg en droeg ze aanzienlijk bij aan de promotie naar de Super League.

Bonevacia viel niet alleen op met zijn estafetterecord, hij was ook individueel snel op de 400 meter in 45,44. Daarmee dook hij onder de limiet voor de WK in augustus in Londen, maar de atleet van Curaçao werd uit de uitslag geschrapt vanwege een valse start. Zijn tijd werd daarmee ongeldig.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Terrence, Bjorn en Liemarvin aan!