Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Elena Timina moet vertrekken als bondscoach tafeltennissters

Elena Timina moet vertrekken als bondscoach tafeltennissters

Cheer!

Elena Timina vertrekt per 1 juli als bondscoach van de Nederlandse tafeltennissters. De Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) wil het contract van de geboren Russische niet verlengen.

Deel dit artikel op social media

Li Jiao is de opvolger van Timina, meldt de NTTB vrijdag. De geboren Chinese is nu hoofdbondscoach en bondscoach van de mannen. De bond hoopt binnen enkele weken bekend te maken wie die functie van Li Jiao zal overnemen.

Volgens de NTTB heeft Timina de beslissing om afscheid van haar te nemen "geaccepteerd".

De 48-jarige Timina hoopte actief te blijven in de topsport door trainer te worden van het CTO (Centrum voor Topsport en Opleiding) in Papendal, maar de NTTB heeft aan andere kandidaat op het oog voor die functie.

Timina blijft tot het einde van dit jaar werkzaam bij de tafeltennisbond en vertrekt daarna.

Spelen

Timina volgde op 1 november 2012 de Chinees Chen Zhibin op als bondscoach. Bij de Olympische Spelen van Rio de Janeiro afgelopen zomer strandde de Nederlandse ploeg (Li Jie, Li Jiao en Britt Eerland) al in de eerste ronde van de teamwedstrijd.

In het enkelspel bereikte Li Jie de derde ronde, waarin de Française Li Xue te sterk was.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!