Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Eerste zege volleybalsters in Montreux

Eerste zege volleybalsters in Montreux

Cheer!

De Nederlandse volleybalsters hebben donderdag hun eerste overwinning geboekt bij de Montreux Masters. De ploeg van bondscoach Jamie Morrison versloeg Zwitserland met 3-1. Na het verlies van de eerste set (23-25) trok Oranje de wedstrijd op overtuigende wijze naar zich toe: 25-14 25-18 25-20.

Deel dit artikel op social media

De volleybalsters hadden deze week in Zwitserland eerder nipt verloren van Argentinië en China, twee keer met 3-2. Met vijf punten staat Oranje voorlopig op de tweede plaats in groep A, achter China. De vrouwen van Morrison weten pas vrijdagavond of dat genoeg is voor een plek in de halve finales, die zaterdag op het programma staan. Zondag volgen de eindstrijd en de wedstrijd om het brons.

Morrison heeft na het WK-kwalificatietoernooi van afgelopen week in Azerbeidzjan heel wat vaste krachten rust gegeven. De Amerikaanse bondscoach beschikt in Zwitserland over een overwegend jonge selectie waarin de nodige talenten een kans krijgen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Yvon, Lonneke, Laura, Kirsten, Tessa, Britt, Nicole, Marrit, Anne, Femke, Maret, Jeanine, Celeste, Debby, Myrthe, Nicole en Robin aan!