Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Brons voor Van Harten op European Open in Boekarest

Brons voor Van Harten op European Open in Boekarest

Cheer!

BOEKAREST - Matthijs van Harten (-66 kg) heeft een bronzen medaille veroverd op de European Open in Boekarest. In de hoofdstad van Roemenië won Van Harten op ippon van de Italiaan Matteo Medves.

Deel dit artikel op social media

Van Harten bereikte de kwartfinale na winst op Davide Faraldo (ITA) en Kevin Azema (FRA). De derde wedstrijd werd er in de golden score waza-ari gescoord door Gar Uriarte (ESP) waardoor de Nederlander doorschoof naar de herkansingen. Hier won hij van de Italiaan Biagio Stefanelli. Ook Roy Schipper vertegenwoordigde Nederland in deze gewichtsklasse. In de eerste ronde scoorde de Nederlander na anderhalve minuut ippon tegen Dennis Ehrmann uit Duitsland. In de tweede ronde ontving Schipper drie straffen, waardoor de Italiaan Matteo Medves zich plaatste voor de volgende ronde.

Rico Harder kwam niet door de derde ronde. In de klasse tot 90 kilogram was Harder de eerste ronde vrijgeloot en nam het in de tweede ronde op tegen Ferencz Kocsis uit Roemenië. Binnen een minuut won de Nederlander de partij op ippon. Harder nam het daaropvolgend op tegen de Hongaar Gabor Ver. Harder stond met waza-ari verschil voor, maar vlak voor tijd scoorde de Hongaarse judoka waza-ari en kreeg Harder in een houdgreep waardoor de Nederlander uiteindelijk werd uitgeschakeld.

Iris Iwema heeft naast een medaille gegrepen. In de gewichtsklasse tot 63 kilogram verloor ze met twee waza-ari's de strijd om brons van Rotem Shor uit Israël. Iwema bereikte de halve finale na winst op Krisztina Polyak (POL), Inbal Shemesh (ISR) en Cristina Piccin (ITA). In de halve finale stond Iwema tegenover Clarisse Agbegnenou uit Frankrijk. De nummer twee van de wereld won van de Nederlandse judoka, waardoor ze doorschoof voor de strijd om brons. In dezelfde categorie deed ook Geke van den Berg mee. Ze stond haar eerste wedstrijd tegenover Lubjana Piovesana uit Groot-Brittannië maar verloor na anderhalve minuut de partij op ippon.

Lichtgewichten Amber Gersjes, Kim Akker (-48 kg) en Bas Koffijberg (-60 kg) werden vroegtijdig uitgeschakeld. Gersjes won in de klasse tot 48 kilogram de eerste wedstrijd met waza-ari van Elisa Adrasti uit Italië, maar moest in de tweede ronde haar meerdere erkennen in de Duitse Mira Ulrich. Akker stond tegenover de Poolse Katarzyna Wiszniewska en beiden wisten in de reguliere speeltijd niet te scoren. In de golden score ontving Akker een tweede shido waardoor ze de partij verloor. In de gewichtscategorie tot 60 kilogram was Lukas Klemm uit Duitsland met waza-ari te sterk voor Koffijberg.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!