Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Blessureleed noopt Muskens tot stoppen

Blessureleed noopt Muskens tot stoppen

Cheer!

Eefje Muskens stopt aan het einde van dit jaar als badmintonster. De 28-jarige Nederlandse heeft dat besloten vanwege aanhoudende blessures, in combinatie met twijfel over haar toekomst na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Daar bereikte ze vorig jaar met Selena Piek de kwartfinales in het vrouwendubbelspel.

Deel dit artikel op social media

Muskens doet in november met Piek nog wel mee aan het WK in Glasgow. "De komende periode staat in het teken van afbouwen. Ik blijf zeker badmintonnen en andere spelers helpen. Ik kijk er erg uit naar wat de toekomst te bieden heeft", aldus Muskens, die viervoudig Nederlands kampioene is in het dubbelspel.

Ze pakte in 2013 de titel met Samantha Barning en de drie jaar daarna was ze samen met Piek de beste. Bij het EK veroverden Muskens en Piek zilver in 2016 en brons in 2014.

"Het vergt veel motivatie en discipline om elke dag als topatleet te leven en te presteren en jezelf te blijven verbeteren en ontwikkelen. Als je als speler merkt dat je deze concessies niet meer kan maken, dan moet je een keus maken zoals Eefje heeft gedaan", aldus Claus Poulsen, technisch directeur van de badmintonbond.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Eefje en Selena aan!