Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bergkoning Bouwman volledig gesloopt

Bergkoning Bouwman volledig gesloopt

Cheer!

Koen Bouwman moest er zondag nog hard voor werken, maar uiteindelijk was de bergtrui van hem. De aanvalslustige jongeling van LottoNL-Jumbo blikte na de slotrit met veel genoegen terug op het voor hem zeer geslaagde Critérium du Dauphiné. 

Deel dit artikel op social media

Ik ben helemaal kapot, maar ook heel blij. Dit was de mooiste wielerweek van mijne hele loopbaan", aldus de 23-jarige Bouwman. 

"Het lukte vandaag helaas niet om in de kopgroep te geraken. Het peloton gaf vanaf kilometer nul vol gas. Ik probeerde het nog wel voor de eerste klim, maar mijn groepje werd weer teruggepakt. Vervolgens moest ik volle bak richting de finish om de tijdslimiet te halen. Ik kon alleen maar hopen dat geen van mijn concurrenten in het bergklassement punten zou pakken. Op een gegeven moment hoorde ik dat ik goed zat, maar zei mijn ploegleider me dat ik wel flink door moest blijven rijden, omdat ik al achttien minuten achter lag. Het was toen nog maar de vraag of ik op tijd zou binnenkomen. Gelukkig lukte dat."

Stef Clement, die na een prima optreden in de Giro d'Italia verdienstelijk zestiende werd, was trots op zijn teamgenoot. "Dit is een moment om te koesteren, Koen. Je hebt het helemaal verdiend nadat je vier keer mee zat in de kopgroep en een etappe wist te winnen", was de routinier via Twitter vol lof voor het talent uit Ulft. 

 

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!