Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Arantxa Rus voor het eerst naar kwartfinales Ricoh Open

Arantxa Rus voor het eerst naar kwartfinales Ricoh Open

Cheer!

Arantxa Rus heeft zich donderdag voor het eerst in haar carrière geplaatst voor de laatste acht van de Ricoh Open. De Nederlandse was in Rosmalen met 6-2 en 7-5 te sterk voor Andrea Hlavackova.

Deel dit artikel op social media

In de kwartfinales treft ze nu Natalia Vikhlyantseva. De Russische nummer 74 van de wereld won in de tweede ronde in drie sets van de Duitse Andrea Petkovic, die in de eerste ronde nog te sterk was voor Kiki Bertens.

De 26-jarige Rus boekte in de eerste ronde al een knappe overwinning op Timea Babos uit Hongarije, die 36e staat op de wereldranglijst. Dat was haar eerste overwinning op een WTA-toernooi sinds Bad Gastein in 2013.

Op papier was Rus de favoriet tegen Hlavackova. De Tsjechische staat op de ranking namelijk 348 plaatsen lager: 531e om 183e. Die favorietenrol maakte Rus waar. Ze plaatste direct een break en liep met een nieuwe break uit naar 5-1 in de eerste set. In de achtste game benutte de Delftse haar tweede setpunt: 6-2.

De tweede set ging langer gelijk op. Rus werkte bij 1-0 een breakkans weg en kreeg zelf pas mogelijkheden om te breken bij 5-5. Hlavackova wist de eerste vijf breakkansen weg te werken, maar bij de zesde kans sloeg Rus alsnog toe. Ze serveerde de wedstrijd vervolgens uit: 7-5.

Hogenkamp

De tweede Nederlandse die nog in het hoofdtoernooi zit, Richel Hogenkamp, komt later op donderdag in actie. Zij speelt in de tweede ronde tegen Ana Konjuh uit Kroatië, die als vijfde geplaatst is in Rosmalen.

In de eerste ronde won Hogenkamp eenvoudig van de Luxemburgse Mandy Minella (6-3 en 6-3). Bij de mannen verloren Robin Haase en Tallon Griekspoor in de eerste ronde.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Arantxa aan!