Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

'Ajax verwacht Keizer op korte termijn te presenteren als opvolger Bosz'

'Ajax verwacht Keizer op korte termijn te presenteren als opvolger Bosz'

Cheer!

Ajax verwacht op zeer korte termijn Marcel Keizer te kunnen presenteren als hoofdtrainer. Hij wordt de opvolger van Peter Bosz, die begin deze maand bij Borussia Dortmund tekende.

Deel dit artikel op social media

Volgens Voetbal International zijn de partijen nog in gesprek om de laatste details af te ronden. De 48-jarige Keizer, die Jong Ajax afgelopen seizoen naar de tweede plaats in de Jupiler League leidde, moet nog wel een ervaren assistent naast zich krijgen.

Als Ajax geen ervaren assistent vindt, dan schuift naar verluidt Aron Winter door. De 84-voudig Oranje-international was het afgelopen seizoen trainer van de A1. Hennie Spijkerman, die onder Bosz en Frank de Boer assistent-trainer was, blijft gewoon deel uitmaken van de technische staf.

Mocht het daadwerkelijk tot een akkoord komen met Keizer, dan kiest Ajax voor een onervaren trainer. Keizer heeft in de Eredivisie alleen een paar maanden als hoofdtrainer bij SC Cambuur gewerkt en wist die club niet te behoeden voor degradatie naar de Jupiler League. Eerder was hij trainer van FC Emmen en Telstar.

Bergkamp

Als speler heeft Keizer een verleden bij Ajax. Eind jaren tachtig kwam hij tot vier Eredivisiewedstrijden in de hoofdmacht, maar een doorbraak in Amsterdam bleef uit. Hij speelde samen met Dennis Bergkamp, die onderdeel uitmaakt van het technisch hart van Ajax en botste met Bosz.

Na zijn vertrek als speler bij Ajax was Keizer actief bij Cambuur, Emmen en De Graafschap. Een jaar geleden keerde hij terug in Amsterdam en werd hij trainer van Jong Ajax.

Omdat Keizer met Jong Ajax niet alleen goed presteerde, maar de ploeg ook aantrekkelijk en aanvallend liet spelen in de Jupiler League, ziet Ajax in de Badhoevedorper een geschikte kandidaat voor de hoofdmacht.

Ajax begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen op donderdag 29 juni. Een maand later staan voor de verliezend Europa League-finalist de eerste wedstrijden op het programma in de voorrondes van de Champions League. De eerste wedstrijd van Ajax in de Eredivisie is op zaterdag 12 augustus uit tegen Heracles.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!