Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Advocaat geeft Sneijder basisplaats in duel met Luxemburg

Advocaat geeft Sneijder basisplaats in duel met Luxemburg

Cheer!

De nieuwe bondscoach Dick Advocaat heeft dinsdag tijdens zijn persconferentie onthuld dat Wesley Sneijder vrijdag aan de aftrap zal verschijnen in het belangrijke WK-kwalificatieduel van het Nederlands elftal met Luxemburg.

Deel dit artikel op social media

Sneijder gaat in De Kuip zijn 131e interland spelen en wordt daarmee recordinternational van Oranje.

De 32-jarige middenvelder evenaarde zondag als invaller in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Ivoorkust (5-0) al oud-doelman Edwin van der Sar, die in zijn tijd op 130 interlands bleef steken.

"Ik heb Sneijder het hele jaar gezien bij Galatasaray'', zei Advocaat, die in de Turkse competitie werkte als trainer van Fenerbahçe.

"Ik vond Sneijder de beste speler van Galatasaray, zo niet van heel Turkije. En dat in een heel moeilijke competitie. Ik kan dus in ieder geval één ding verklappen en dat is dat Sneijder vrijdag begint. Zo denk ik over hem.''

Grim

Advocaat begon dinsdag aan zijn derde termijn als keuzeheer van Nederland. De 69-jarige Hagenaar werd begin mei al aangesteld als opvolger van de ontslagen Danny Blind, maar stond tot 4 juni onder contract bij Fenerbahçe.

Advocaat moest daardoor de oefenduels van Oranje met Ivoorkust en Marokko (2-1) vorige week aan zich voorbij laten gaan. Assistent Fred Grim nam in die wedstrijden de honneurs waar.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!