Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zaakwaarnemer Advocaat bevestigt mondeling akkoord met KNVB

Zaakwaarnemer Advocaat bevestigt mondeling akkoord met KNVB

Coaching

Cheer!

ZEIST - Dick Advocaat wordt de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. De 69-jarige Hagenaar heeft met de KNVB een mondeling akkoord bereikt, liet zijn zaakwaarnemer Rob Jansen maandag weten. 

Deel dit artikel op social media

Jansen verwacht dat het papierwerk op korte termijn wordt afgehandeld. "Waarschijnlijk al begin deze week", zegt de zaakwaarnemer.

Technisch directeur Hans van Breukelen wil het mondeling akkoord met de nieuwe bondscoach niet bevestigen. "Wij brengen het pas naar buiten als alles rond is", zei de KNVB-directeur desgevraagd.

Advocaat begint aan zijn derde periode als bondscoach van Oranje. Eerder was hij keuzeheer van 1992 tot en met 1994 en tussen 2002 en 2004.

In augustus vorig jaar legde Advocaat zijn functie als assistent van Danny Blind bij Oranje nog neer om aan de slag te gaan als hoofdtrainer van Fenerbahçe. Hij maakt het seizoen af bij de Turkse topclub en sluit daardoor later aan bij Oranje.

Luxemburg

Op 4 juni staat voor Fenerbahçe de laatste wedstrijd in de Turkse Süper Lig op het programma. De ploeg van Advocaat speelt dan uit tegen Adanaspor.

Het Nederlands elftal komt op 31 mei weer in actie. Dan staat de oefenwedstrijd in en tegen Marokko op het programma. Op 4 juni volgt de vriendschappelijke interland tegen Ivoorkust. Vijf dagen later wordt de WK-kwalificatiereeks in De Kuip hervat tegen Luxemburg.

Het wordt voor Advocaat een zware klus om Oranje nog naar het WK in Rusland te leiden. Door de 2-0 nederlaag eind maart tegen Bulgarije zakte Nederland naar de vierde plaats in groep A van de kwalificatie, achter Frankrijk, Zweden en Bulgarije. De KNVB besloot daarop Blind te ontslaan.

Alleen de groepswinnaar kwalificeert zich rechtstreeks voor het WK, de acht beste nummers twee spelen play-offs voor de vier resterende tickets in de Europese zone.

Gullit

Ruud Gullit wordt zo goed als zeker de assistent van Advocaat. Hij zei vorige week dat hij in verregaande onderhandeling is met de KNVB. De zoektocht van de bond naar een nieuwe technische staf is daarmee bijna afgerond.

Veel kandidaten bleken de afgelopen weken niet beschikbaar, zoals Ronald Koeman, Louis van Gaal en Frank de Boer. Nadat Henk ten Cate eind april naar eigen zeggen een aanbieding naast zich neerlegde, was Advocaat de enige overgebleven kandidaat.

De verwachting is dat zijn aanstelling deze week wordt afgerond.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!