Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Volleybalsters verslaan ook Noorwegen overtuigend in WK-kwalificatie

Volleybalsters verslaan ook Noorwegen overtuigend in WK-kwalificatie

Cheer!

AZERBEIDZJAN - De Nederlandse volleybalvrouwen hebben de goede start aan de WK-kwalficatie woensdag een vervolg gegeven. De equipe van de nieuwe bondscoach Jamie Morrison won met 3-0 (25-11, 25-14 en 25-13) van Noorwegen.

Deel dit artikel op social media

Nederland had een gemakkelijke middag tegen Noorwegen, de nummer 36 van de Europese ranglijst. Oranje werd afgelopen zomer vierde op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Laura Dijkema, Maret Balkestein-Grothues, Anne Buijs, Celeste Plak, Yvon Beliën, Nicole Koolhaas en Debby Pilon-Stam kregen aan het begin van de wedsrijd speeltijd.

Morrison kon vanwege het niveauverschil veel doorwisselen, waardoor ook Kirsten Knip, Femke Stoltenborg, Myrthe Schoot, Lonneke Sloëtjes, Marrit Jasper en Tessa Polder binnen de lijnen kwamen. Robin de Kruijf kwam als enige niet in actie.

WK-kwalificatie

Dinsdag begon Oranje het WK-kwalificatietoernooi in Azerbeidzjan met een 3-0 overwinning op Denemarken.

Er staan voor Nederland nog duels met Israël, Oekraïne en het gastland op het programma. De winnaar van de poule plaatst zich voor het WK van volgend jaar in Japan, de nummer twee krijgt eind augustus een herkansing.

Donderdag speelt Oranje tegen Israël.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!