Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Volleybalsters openen met soepele zege

Volleybalsters openen met soepele zege

Cheer!

BAKU - De Nederlandse volleybalsters zijn het WK-kwalificatietoernooi in Azerbeidzjan dinsdag begonnen met een soepele zege op Denemarken. De ploeg van de nieuwe bondscoach Jamie Morrison opende de jacht op directe kwalificatie voor het mondiale titeltoernooi met een overtuigende overwinning: 3-0 (25-12 25-13 25-9).

Deel dit artikel op social media

Oranje speelt woensdag tegen Noorwegen, daarna volgen duels met Israël, Oekraïne en gastland Azerbeidzjan. De winnaar van de groep plaatst zich rechtstreeks voor het WK van volgend jaar in Japan, de nummer twee krijgt eind augustus een herkansing.

Morrison startte dinsdag tegen Denemarken met Maret Balkestein-Grothues, Laura Dijkema, Yvon Beliën, Robin de Kruijf, Celeste Plak, Anne Buijs en libero Debby Pilon-Stam. Nadat de eerste set snel was binnengehaald, bracht de Amerikaanse opvolger van Giovanni Guidetti onder anderen de debutanten Marrit Jasper en Tessa Polder binnen de lijnen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Yvon, Lonneke, Laura, Kirsten, Britt, Nicole, Marrit, Anne, Femke, Maret, Jeanine, Celeste, Debby, Myrthe, Nicole, Robin en Tessa aan!