Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Volleybalsters boeken oefenzege op Italië bij debuut coach Morrison

Volleybalsters boeken oefenzege op Italië bij debuut coach Morrison

Cheer!

APELDOORN - De Nederlandse volleybalsters hebben vrijdag hun eerste wedstrijd onder de nieuwe bondscoach Jamie Morrison gewonnen. In een oefenduel werd Italië verslagen met 3-1.

Deel dit artikel op social media

Oranje speelde in Apeldoorn de eerste van twee oefenwedstrijden tegen de Italiaanse opponent. De setstanden waren 25-17, 22-25, 25-21 en 25-23.

Morrison werd in februari aangesteld als opvolger van Giovanni Guidetti, die met Oranje vierde werd op de Spelen van Rio. De Amerikaan heeft geen ervaring als hoofdcoach, maar was de afgelopen vier jaar de assistent van Guidetti bij de Turkse club Vakifbank.

De 36-jarige Morrison kon in Apeldoorn beschikken over vrijwel de hele selectie die ook deelnam aan de Spelen. Judith Pietersen ontbrak en Quinta Steenbergen is gestopt bij Oranje.

Zaterdag volgt nog een oefeninterland tegen Italië in Hoogeveen. De volleybalsters beginnen woensdag aan het WK-kwalificatietoernooi in Azerbeidzjan. Alleen de eerste plek geeft daar recht op directe kwalificatie.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!