Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Volleyballers verslaan ook België in voorbereiding op WK-kwalificatie

Volleyballers verslaan ook België in voorbereiding op WK-kwalificatie

Cheer!

De Nederlandse volleyballers hebben ook hun vierde oefenwedstrijd van dit seizoen winnend afgesloten. De equipe van bondscoach Gido Vermeulen was woensdagavond in Aalst met 3-1 te sterk voor België. Donderdag oefenen de Lage Landen nogmaals tegen elkaar, volgende week dinsdag begint voor Nederland het WK-kwalificatietoernooi in Koog aan de Zaan.

Deel dit artikel op social media

Oranje startte woensdag in Aalst met Daan van Haarlem (spelverdeler), Kay van Dijk (diagonaal), Thijs ter Horst en Robbert Andringa (passer/lopers), Jasper Diefenbach en Thomas Koelewijn (middens) en Dirk Sparidans (libero).

De Belgische bondscoach Vital Heynen begon met: Mathias Valkiers (spelverdeler), Gert van Walle (diagonaal), Sam Deroo en Tomas Rousseaux (passer/lopers), Pieter Verhees en Simon Van de Voorde (middens) en Jelle Ribbens (libero).

De thuis spelende Red Dragons begonnen het best aan de wedstrijd. Onder leiding van de makkelijk scorende Sam Deroo won België de eerste set met 25-22.

Hierna kantelde de wedstrijd in het voordeel van Nederland. Oranje speelde sterk en effectief en nam het initiatief compleet over. Met name in de derde set waren de Lange Mannen oppermachtig.

Naast de eerder genoemde zeven basisspelers kregen ook Wessel Keemink, Gijs Jorna, Jeroen Rauwerdink, Robin Overbeeke, Nimir Abdelaziz en Michaël Parkinson speeltijd. Uiteindelijk eiste Oranje na een puike wedstrijd de 3-1 zege op. Kay van Dijk werd topscorer met 16 punten, gevolgd door Thijs ter Horst, die 15 keer tot scoren kwam.

Donderdag spelen België en Nederland opnieuw een oefeninterland, ditmaal achter gesloten deuren. Dinsdag begint voor Nederland het WK-kwalificatietoernooi in Koog aan de Zaan. Er zijn nog tickets te koop voor dit toernooi op volleybal.nl/tickets

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!