Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verraste Dumoulin beseft dat Giro 'verre van over' is na machtsgreep

Verraste Dumoulin beseft dat Giro 'verre van over' is na machtsgreep

Cheer!

Tom Dumoulin had niet verwacht dat hij dinsdag in de individuele tijdrit zo veel afstand zou nemen van zijn concurrenten, maar de nieuwe drager van de roze leiderstrui rust nog niet op zijn lauweren in de Giro.

Deel dit artikel op social media

De Nederlandse kopman van Team Sunweb greep de macht door alle klassementsrenners het nakijken te geven in de heuvelachtige chronorace door het midden van Italië.

Met nog elf etappes voor de boeg, waaronder een individuele tijdrit, verdedigt hij een voorsprong van bijna tweeënhalve minuut op zijn naaste concurrent Nairo Quintana.

​Toch is Dumoulin er nog allerminst gerust op, erkent hij in gesprek met de NOS. "De Giro is verre van over", beseft de Nederlands kampioen tijdrijden, die weet dat Quintana het gat nog kan dichten in de Italiaanse Alpen.

"Dit is een mooi gat om de bergen mee in te gaan. Maar tijdens de Vuelta verloor ik ook opeens meerdere minuten op één dag", doelt hij op de Ronde van Spanje van 2015, toen hij de winst in de slotfase aan zijn neus voorbij zag gaan.

"Maar ik ga wel voor het eindklassement, net als twee jaar geleden", stelt hij vastberaden in een eerste reactie. "We zien wel wat er gebeurt in de bergen, ik ga in elk geval proberen het roze mee te nemen naar Milaan."

Geen goed gevoel

Dumoulin had zelf geen moment het idee dat hij op weg was naar een dubbelslag. "Ik vocht tegen mezelf en had geen goed gevoel", vertelt de Limburger, die naar eigen zeggen geleerd heeft van het verleden.

"Tijdens mijn laatste tijdrit zette ik niet door, maar na afloop was ik dan teleurgesteld. Nu besloot ik niet op te geven en het bleek meer dan genoeg. Ik ben echt heel blij. Quintana is wel de betere klimmer en was ook al eens succesvol in de Giro."

Woensdag hervat de kersverse rozetruidrager Dumoulin zijn Giro met de pittige bergrit van Florence naar Bagno di Romagna.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tom aan!