Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Springruiters als 'tijgers' naar zilver

Springruiters als 'tijgers' naar zilver

Cheer!

ROME - De Nederlandse springruiters hebben vrijdag in Rome de nodige indruk gemaakt tijdens de FEI landenwedstrijd. De ploeg van bondscoach Rob Ehrens eindigde achter Italië op de tweede plek. De thuisploeg eindigde met negen strafpunten, Nederland verzamelde er dertien. Ierland en Spanje belandden met zeventien strafpunten gezamenlijk op de derde plaats.

Deel dit artikel op social media

"Hier staat een gelukkige coach", liet Ehrens opgetogen weten. "Het was een heel mooie en spannende strijd. Toen de derde Italiaan vijf strafpunten kreeg in de tweede manche ging de wedstrijd weer open. Mijn ruiters hebben als tijgers gevochten. Ze kunnen wel met de druk omgaan."

Ehrens doelde op Gerco Schröder, Jur Vrieling en Marc Houtzager, die wisten dat al hun resultaten telden, nadat Jeroen Dubbeldam als eerste ruiter van het team voor het niet meetellende resultaat had gezorgd in beide manches.

Nederland en Italië gingen na de eerste manche gezamenlijk aan de leiding met vier strafpunten. "In de tweede omloop kregen Jur en Gerco te maken met flutfoutjes. Ik hoop dat we die volgende maand bij het CHIO in Rotterdam niet hebben", blikte Ehrens vooruit.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Gerco, Jur en Marc aan!