Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Sneijder sluit zondag aan bij Oranje en kan spelen tegen Marokko

Sneijder sluit zondag aan bij Oranje en kan spelen tegen Marokko

Cheer!

LAGOS - Wesley Sneijder arriveert zondag al in het trainingskamp van Oranje in het Portugese Lagos. De middenvelder mag van zijn club Galatasaray eerder naar het Nederlands elftal vertrekken.

Deel dit artikel op social media

Galatasaray speelt maandag nog een competitiewedstrijd tegen Alanyaspor en sluit de Turkse competitie komende zondag af met een thuiswedstrijd tegen Konyaspor. Sneijder mag beide duels overslaan.

Fred Grim, de interim-bondscoach van Oranje, vertelde zondag na een training van het Nederlands elftal dat Sneijder woensdag al beschikbaar is voor de vriendschappelijke interland tegen Marokko.

Wesley Hoedt sloot zich eerder op zondag al aan bij Oranje, vijf dagen eerder dan verwacht. Zondagavond om 20.45 uur speelt Lazio uit tegen Crotono zijn laatste Serie A-duel van dit seizoen, maar Hoedt is voor die wedstrijd geschorst. Hij besloot daarom eerder af te reizen naar Lagos.

Training

Door het aanhaken van Hoedt trainde interim-bondscoach Fred Grim zondagmiddag met dertien spelers. Zondagavond sluiten Vincent Janssen (Tottenham Hotspur) Davy Klaassen (Ajax), Matthijs de Ligt (Ajax), Kenny Tete (Ajax), Joël Veltman (Ajax) en Nick Viergever (Ajax) aan.

Jasper Cillessen (Barcelona) en debutant Nathan Aké (Chelsea) arriveren maandag in Lagos. De oefeninterland tegen de Marokkanen begint woensdag om 17.30 uur in het Grand Stade Adrar in Agadir.

Daley Blind (Manchester United), Jeremain Lens (Fenerbahçe), Arjen Robben (Bayern München), Kevin Strootman (AS Roma), Stefan de Vrij (Lazio) en Georginio Wijnaldum (Liverpool) sluiten wel pas na Marokko aan. Dat zal gefaseerd gaan.

Advocaat

Na het treffen met Marokko oefent Oranje nog in Rotterdam tegen Ivoorkust (4 juni), waarna de nieuwe bondsocach Dick Advocaat de balans opmaakt en hij de spelersgroep formeert die gaat toewerken naar de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg op vrijdag 9 juni in De Kuip. 

Advocaat begint aan zijn derde periode als bondscoach van Oranje zodra hij klaar is bij de Turkse club Fenerbahçe. Tegen Luxemburg zit hij voor het eerst op de bank, net als Ruud Gullit, die aan de slag gaat als assistent-bondscoach.

Grim neemt, in samenwerking met keeperstrainer Frans Hoek, de honneurs waar tegen Marokko en Ivoorkust.

WK 2018

Advocaat en Gullit hebben de opdracht gekregen om de nummer drie van de laatste mondiale titelstrijd alsnog naar Rusland te loodsen. Nederland speelt na Luxemburg in de kwalificatie nog uit tegen Frankrijk (31 augustus) en Wit-Rusland (7 oktober) en thuis tegen Bulgarije (3 september) en Zweden (10 oktober).

Op dit moment heeft Oranje zes punten minder dan koploper Frankrijk. De achterstand op Zweden en Bulgarije bedraagt respectievelijk drie en twee punten. De groepswinnaars plaatsen zich direct voor het WK. De beste acht van de negen nummers twee spelen play-offs.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!