Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Sifan Hassan pakt WK-ticket 5000 meter

Sifan Hassan pakt WK-ticket 5000 meter

Cheer!

STANFORD - Tijdens de Payton Jordan Invitational in Stanford nabij Los Angeles in Californië heeft Sifan Hassan de limiet op de 5000 meter voor deelname aan de Wereldkampioenschappen Atletiek behaald. 

Deel dit artikel op social media

Hassan (24), die sinds december vorig jaar in Portland aan de westkust van de Verenigde Staten traint onder leiding van de vermaarde coach Alberto Salazar, liet een tijd noteren van 15.13.15. Dat is ruim onder de limiet van de Atletiekunie die gesteld is op 15.22.00. Hassan’s persoonlijk record staat sinds 2014 op 14.59.23.

De atleten kampten tijdens de wedstrijd in Stanford met slechte weersomstandigheden: een strakke wind bij slechts 12 graden. Volgende week zaterdag start Hassan bij de tweede Diamond Leaguewedstrijd in Shanghai, wederom op de 5000 meter. Wellicht dat ze haar persoonlijk record dan kan benaderen, of misschien in de buurt komt van het Nederlands record van Lornah Kiplagat uit 2003 van 14.56.43. 

In Shanghai verschijnen op 13 mei nog zes Nederlanders aan de start: Churandy Martina op de 200 meter, Thijmen Kupers mét gangmaker Bram Som op de 800 meter en Maureen Koster op de 1500 meter. Jip Vastenburg loopt net als Hassan de 5000 meter, kogelstootster Melissa Boekelman completeert het Nederlandse startveld. 

Na Shanghai komt Sifan Hassan nog in actie op de 1500 meter bij de Diamond Leaguewedstrijd van Eugene in de Verenigde Staten, voordat ze op zondag 11 juni de 1500 meter bij de FBK Games in Hengelo loopt. Hengelo  is de enige internationale topwedstrijd die Nederland rijk is. Daar zullen alle Nederlandse sterren deelnemen, waaronder Dafne Schippers (100 meter) en Churandy Martina (200 meter).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sifan aan!