Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Schoonspringers met twee debutanten naar EK in Kiev

Schoonspringers met twee debutanten naar EK in Kiev

Cheer!

De Nederlandse schoonspringploeg vertrekt met 5 sporters naar het EK in Kiev, waaronder 2 debutanten Pascal Faatz en Daphne Wils. Het EK en de WK in Boedapest deze zomer zijn de eerste haltes op de route naar de Olympische Spelen in Tokio. Het EK in Kiev is van 12 t/m 18 juni.

Deel dit artikel op social media

Schoonspringers Yorick de Bruijn en Uschi Freitag beëindigden hun topsportcarrière in 2016. Met Uschi Freitag had Nederland voor het eerst in 24 jaar weer een deelnemer bij het schoonspringen op de Olympische Spelen. Door haar zilveren medaille op de 3 meterplank op het EK in Londen in 2016 en deelname in Rio staat het schoonspringen in Nederland weer op de kaart. De selectie was al eerder uitgebreid met een aantal talenten, nu staat een nieuwe generatie klaar om het stokje over te nemen. Uschi vormde samen met Inge Jansen een ervaren duo op de 3 meter synchroon. Coach Balazs Ligart staat nu voor de keuze van opvolging van Uschi op dit onderdeel.

Balazs Ligart: “Ik ben blij dat we weer jonge springers hebben die de aansluiting vinden met de Europese en wereldtop. Voor Pascal en Daphne is het hun eerste Europese kampioenschap bij de senioren. Daphne heeft op de FINA Grand Prix’s dit jaar al goede resultaten laten zien. Dat geeft vertrouwen voor het EK. Na de Grand Prix in Madrid eind deze maand wordt besloten wie samen met Inge het synchroonkoppel op de 3 meter gaat vormen.”

De volgende springers hebben voldaan aan de kwalificatie-eisen en werden geselecteerd door technisch directeur Andre Cats in samenspraak met Nancy Roza, programmamanager Schoonspringen:

  • Daphne Wils: 1 meter, 3 meter (eventueel synchroon 3 meter)
  • Inge Jansen: 1 meter, 3 meter, toren synchroon, synchroon 3 meter
  • Celine van Duijn: teamevent, toren, synchroon toren, mixed synchroon toren (eventueel synchroon 3 meter)
  • Joey van Etten: teamevent, 1 meter, 3 meter
  • Pascal Faatz: mixed synchroon toren


De FINA Grand Prix in Madrid is van 26-28 mei. De ploeg vertrekt 9 juni naar het EK in Kiev.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Inge en Celine aan!