Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Rolstoeltennissters verliezen finale World Team Cup

Rolstoeltennissters verliezen finale World Team Cup

Paralympisch

Cheer!

ALGHERO – De Nederlandse rolstoeltennisvrouwen zijn er niet in geslaagd om voor de dertigste keer de World Team Cup te winnen. Sinds 2000 was de eindzege in het landentoernooi steeds voor Nederland, maar aan die reeks maakte China een einde. Al na de twee enkelspelen waren de Chinese vrouwen zeker van de overwinning.

Deel dit artikel op social media

Aniek van Koot moest in een zinderend gevecht haar meerdere erkennen in Huimin Huang (2-6, 6-4, 6-7), daarna was het aan Diede de Groot om de stand gelijk te trekken. Van de eerste tien games verloor de Nederlandse er echter negen aan de Chinese nummer 1, Zhenzhen Zhu. De Groot knokte zich terug, maar ging net als Van Koot in drie sets onderuit: 1-6, 7-5, 2-6.

De ontgoocheling was groot na afloop. De Groot kon bij de prijsuitreiking haar teleurstelling en tranen niet verbergen. “Dit is wel heel teleurstellend”, concludeerde Van Koot, die al wat meer tijd had gehad om haar wedstrijd te verwerken. “We wisten dat het zwaar ging worden, en voor je land spelen brengt toch net wat meer druk met zich mee. Er was veel wind op de baan, we hebben keihard gevochten, maar het was bij beiden net niet goed genoeg.”

Nederlands team

Voor het eerst in jaren was Nederland in alle vier de categorieën vertegenwoordigd. De quads (spelers met ook een beperking aan hun armen, red.) zetten de beste prestatie neer: zij werden vijfde. De juniorenploeg werd knap zesde, de Nederlandse mannen moesten genoegen nemen met een bijrol, ze werden dertiende.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Aniek en Diede aan!