Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Punten op het spel voor Oranje

Punten op het spel voor Oranje

Cheer!

LAGOS - Het grotere belang van Nederland-Luxemburg in De Kuip betekent volgens interim-bondscoach van Oranje, Fred Grim, niet dat zijn elftal er tegen de Marokkanen met de pet naar zal gooien.

Deel dit artikel op social media

"Ondanks de bijzondere aanloop vind ik het een nuttige trip, omdat we een aantal andere jongens aan het werk kunnen zien”, aldus Grim, die zich ook realiseert dat een overwinning op de kwartfinalist van de laatste Afrika Cup en nummer 53 van de wereld punten oplevert voor de FIFA-ranking. Die kunnen nodig zijn om tijdens de eventuele WK-play-offs een beschermde status te krijgen.

 

Makkelijk zal het echter niet worden, omdat in de Noord-Afrikaanse hitte en hoge luchtvochtigheid een tegenstander wacht die er volgens hem vol op wil klappen. "Ik houd er wel rekening mee dat de Marokkaanse voetballers die we uit de Eredivisie kennen iets extra’s willen geven.”

Grim onder de indruk

Grim doelt op Yassin Ayoub, Sofyan Amrabat (FC Utrecht), Karim El Ahmadi (Feyenoord) en Mimoun Mahi (FC Groningen). "Marokko heeft een goede ploeg, die vaak uit de startblokken schiet en meerdere systemen kan spelen”, aldus Grim. "Ik heb drie wedstrijden teruggekeken en was onder de indruk. De meeste jongens verdienen hun brood in Frankrijk, Duitsland, Spanje en Nederland. Ze hebben gedreven spelers, tonen veel enthousiasme en hebben een grote bereidheid om voor elkaar te werken.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!