Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Olympisch roeikampioene Paulis met nieuwe partner Keijser naar EK

Olympisch roeikampioene Paulis met nieuwe partner Keijser naar EK

Cheer!

RACICE - Olympisch roeikampioene Ilse Paulis heeft in Marieke Keijser een nieuwe partner gevonden in de lichte dubbeltwee. Het koppel vaart komend weekeinde op de Europese kampioenschappen in het Tsjechische Racice.

Deel dit artikel op social media

De Nederlandse roeibond maakte maandag de ploeg bekend voor de EK. De 23-jarige Paulis veroverde afgelopen zomer in Rio de Janeiro goud in de lichte dubbeltwee met Maaike Head.

Het duo werd uitgeroepen tot sportploeg van het jaar. Head (33) besloot dit jaar geen wedstrijden te roeien en zich volledig te richten op haar werk als arts.

De 20-jarige Keijser geldt als een aanstormend roeitalent. Ze viel vorig jaar al op in de lichte skiff. Keijser won in deze niet-olympische boot de wereldbeker in Varese en de wereldtitel bij de beloften in Rotterdam.

Paulis en Head voeren sinds maart 2015 samen. In aanloop naar de Spelen in Rio brak Head bij een val met de fiets twee ribben, maar ze was net op tijd hersteld voor de olympische race, waarin het duo dus goud pakte.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ilse en Marieke aan!