Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nederlandse zeiltop kleurt de Delta Lloyd Regatta

Nederlandse zeiltop kleurt de Delta Lloyd Regatta

Cheer!

MEDEMBLIK - Voor de 33ste keer vormt het IJsselmeer deze week het decor voor de Delta Lloyd Regatta. Vanaf dinsdag 23 mei gaat de complete Nederlandse zeiltop de strijd aan met de internationale top op het water bij Medemblik.

Olympisch kampioenen Dorian van Rijsselberghe (RS:X) en Marit Bouwmeester (Laser Radial) verschijnen samen met Afrodite Zegers & Anneloes van Veen (470) en Kiran Badloe (RS:X) namens Team Delta Lloyd aan de start.

Rond de 350 boten in zeven olympische klassen strijden van dinsdag tot en met zaterdag om de winst op het IJsselmeer. De Delta Lloyd Regatta is dit jaar een kwalificatiewedstrijd voor de World Cup van 2018.

 it jaar is door de organisatoren gekeken naar nieuwe wegen om de zeilsport aantrekkelijker te maken. De Laser Radial, Laser, 2.4mR en de 470 mannen en vrouwen (deze keer gecombineerd) varen volgens het olympische format. De 49er, 49erFX en de RS:X (mannen) kennen een nieuw format.

De opvallendste wijziging van het format vindt plaats bij de windsurfers. Van dinsdag tot en met vrijdag varen zij twaalf races. De top 12 plaatst zich vervolgens voor de kwartfinale. In de kwartfinale wordt een race gevaren, waarbij iedereen op ‘nul’ begint. De top 6 hiervan gaat vervolgens verder naar de halve finale, de nummers zeven tot en met negen mogen naar de herkansing.

Van de halve finale met zes windsurfers gaat de top 3 direct naar de medalrace. De drie verliezers van de halve finale strijden met de nummer zeven tot en met negen van de kwartfinale om een finaleplaats. In de finale begint iedereen weer op nul. De winnaar van de finale is ook meteen de winnaar van de RS:X-klasse in Medemblik.

Bij de 33ste editie van de Delta Lloyd ontbreken drie olympische klassen: de Finn, RS:X vrouwen en de Nacra17. ,,Dat heeft te maken met een overvolle kalender voor de zeilers. De Delta Lloyd Regatta zit tussen een aantal internationale kampioenschappen in, waardoor niet iedereen in staat is naar Medemblik af te reizen. Het deelnemersveld dat er nu is, staat echter garant voor volop strijd in alle klassen”, legt wedstrijdleider Frans Hin maandag uit.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!