Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Naomi van As (33) stopt na dit seizoen met hockey

Naomi van As (33) stopt na dit seizoen met hockey

Cheer!

LAREN - Naomi van As stopt aan het eind van dit seizoen met hockey. De 33-jarige aanvalster van Laren stopte vorig jaar al als international, maar zet nu ook een punt achter haar clubloopbaan.

Deel dit artikel op social media

"Het is een heel lastig besluit, omdat hockey al heel lang een groot deel van mijn leven uitmaakt. Dat is dan wel vreemd. Maar ik volg altijd echt mijn gevoel. En ik weet het gewoon: ik ga stoppen", zegt Van As tegen De Telegraaf.

De 33-jarige Haagse speelt komend weekeinde nog met Laren. Als ze met haar club deelname aan de play-offs om de landstitel misloopt, is zondag tegen Amsterdam haar laatste wedstrijd.

"Ik wil nog graag de play-offs halen, maar vrijdag kan zo maar de laatste training zijn en zondag mijn laatste wedstrijd. Mijn leven gaat wel veranderen. Ik heb van mijn achttiende tot mijn 33e in de hoofdklasse gespeeld en heb heel veel leuke vriendschappen opgebouwd dankzij het hockeyen."

Erelijst

Van As zette afgelopen zomer na de verloren finale tegen Groot-Brittannië op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro een punt achter haar interlandcarrière. In 2008 en 2012 pakte ze wel olympisch goud met de Oranjevrouwen.

Bovendien werd de 229-voudig international met de hockeysters ook Europees- (2005 en 2009) en wereldkampioen (2006 en 2014) en won ze in 2004, 2005, 2007 en 2011 de Champions Trophy.

Van As werd twee keer gekozen tot beste hockeyster van de wereld, in 2009 en afgelopen jaar. Ze kwam vijftien jaar uit in de hoofdklasse en verdedigde de clubkleuren van HDM, Klein Zwitserland en Laren.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Naomi aan!