Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Maarten van der Weijden gaat voor wereldrecord 24 uur zwemmen

Maarten van der Weijden gaat voor wereldrecord 24 uur zwemmen

Cheer!

Maarten van der Weijden, de olympisch kampioen openwaterzwemmen over tien kilometer van 2008, doet maandag in Amsterdam een aanval op het wereldrecord 24 uur zwemmen.

Deel dit artikel op social media

Het huidige record staat al sinds 1989 op naam van de Zweed Anders Forvas, die destijds in een etmaal tot een afstand van 101,9 kilometer zwom.

De 36-jarige Van der Weijden moet in het 25-meterbad van de SwimGym in Amsterdam minimaal 4080 baantje zwemmen om het record te verbeteren.

Hij krijgt tijdens zijn poging steun van onder anderen coach Marcel Wouda en zwemmers Ferry Weertman en Ranomi Kromowidjojo. Weertman pakte vorig jaar zomer in Rio de Janeiro olympisch goud op de tien kilometer openwaterzwemmen.

"Kilometer voor kilometer, baan voor baan en slag voor slag zal ik deze uitdaging volbrengen. Niet wetende hoeveel barrières en pijn ik ondanks de vele trainingsuren zal tegenkomen", zegt Van der Weijden over zijn aanval op het wereldrecord.

Van der Weijden vraagt met zijn poging, die maandag om 21.00 uur begint en een dag later om dezelfde dag eindigt, bovendien aandacht voor KWF Kankerbestrijding. Zelf kreeg hij op 19-jarige leeftijd de diagnose leukemie.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!