Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kruijswijk zegt 'nog niet volledig' hersteld te zijn van valpartij in Giro

Kruijswijk zegt 'nog niet volledig' hersteld te zijn van valpartij in Giro

Cheer!

Steven Kruijswijk heeft nog altijd last van de gevolgen van zijn valpartij in de vierde etappe van de Ronde van Italië. De kopman van Lotto-Jumbo finishte donderdag in de zesde rit wel in de groep met favorieten.

Deel dit artikel op social media

Kruijswijk kwam dinsdag hard ten val aan de voet van de Etna, toen een aantal renners een verkeerde weg instuurde. "Fysiek ben ik nog niet volledig in orde", vertelde hij na de zesde etappe bij Eurosport.

In de rit over 207 kilometer van Reggio Calabria naar Terme Luigiane kende de 29-jarige Brabander weinig problemen. "Dit was een relatief makkelijke rit gelukkig, op de finale na. Maar je moet voorin zitten en niet het risico lopen seconden te verliezen."

Volgens Kruijswijk is het tot zondag een kwestie om behoudend te rijden en geen tijd te verliezen. "Voorlopig moet ik me gewoon zien te handhaven en hopen dat ik zondag hersteld ben."

Blockhaus

Dan staat er een bergetappe met aankomst op de Blockhaus, een beklimming van de hoogste categorie, op het programma. "Daar hoop ik wat tijd te kunnen pakken."

Bij zijn val liep Kruijswijk dinsdag alleen schaafwonden op. Hij finishte in die rit wel in het gezelschap van de andere klassementsrenners. In de openingsrit verloor de Nederlander wel dertien seconden nadat hij werd opgehouden door een val.

Kruijswijk eindigde donderdag op 39 seconden van ritwinnaar Silvan Dillier als veertiende in een groep met de favorieten voor de eindzege. In het algemeen klassement bezet hij de vijftiende plaats op 23 seconden van rozetruidrager Bob Jungels.

Dumoulin

Tom Dumoulin is in het klassement voorlopig de beste Nederlander. De renner van Team Sunweb staat zevende op slechts tien seconden van Jungels.

Dumoulin bleef in de rit naar Terme Luigiane keurig in het kielzog van de andere favorieten en dat was voor hem een hele opluchting.

"Dit was een kloterit. Ik vond het mentaal vrij moeilijk. We reden niet voor de zege, maar toch belachelijk hard en belachelijk nerveus. Dat vond ik wel lastig", vertelde hij aan het AD.

Finale

De Limburger was blij dat zijn ploeggenoten hem in de pittige slotfase goed van voren hadden gehouden. "Bij het klimmetje op 25 kilometer zaten we bij de eersten en daarna op 8 kilometer weer. Iedereen had die boodschap gekregen, dus het was een linke klassieke finale. Maar we zijn weer een dagje dichter bij Milaan."

Wilco Kelderman kwam in dezelfde groep als zijn kopman als zevende over de streep. De van Lotto-Jumbo overgekomen renner was daarmee de beste Nederlander in de rituitslag. In het klassement staat Kelderman zestiende.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Steven en Tom aan!