Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kruijswijk hoopt op 'supergevoel' in derde en laatste Giro-week

Kruijswijk hoopt op 'supergevoel' in derde en laatste Giro-week

Cheer!

Steven Kruijswijk heeft zijn goede gevoel in de Giro nog niet gevonden. De kopman van Lotto-Jumbo staat na de tijdrit van dinsdag tiende in het klassement, maar hoopt in de derde week nog te kunnen schitteren in Italië.

Deel dit artikel op social media

"Ik wist dat ik vandaag niks anders kon doen dan voluit te rijden en dat heb ik gedaan", zegt Kruijswijk na afloop. "Ik kon afzien, maar ik heb nog niet het supergevoel."

De Brabander, die vorig jaar de roze leiderstrui pas in de slotweek verloor, klokte de twintigste tijd in de tijdrit. "Ik heb alles gegeven en dit is dan waar ik eindig. Ik ben de Giro met ambitie gestart en hoopte nu beter te zijn. Ik moet het deze week aanzien en dan vertrouwen op de goede vorm in de derde week."

Ook ploegleider Jan Boven van Lotto-Jumbo richt zich op de derde week. "Steven is net niet top dit moment. Dat zagen we al bij de aankomst bergop en nu in de tijdrit zitten we voor het gevoel op dezelfde plaats."

"Woensdag is een rit die we moeten doorkomen en daarna komt een aantal vlakke ritten. We rekenen erop dat Steven zijn topbenen in de laatste week terug zal vinden."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Steven aan!