Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Jaspers gaat voor tweede titel World Games

Jaspers gaat voor tweede titel World Games

Cheer!

EINDHOVEN - Biljarter Dick Jaspers gaat komende zomer een poging doen voor de tweede keer de titel in het driebanden te veroveren op de World Games.

Deel dit artikel op social media

Dit evenement voor niet-olympische sportdisciplines wordt eind juli gehouden in het Poolse Wroclaw. Biljartbond KNBB bevestigde woensdag de deelname van de Brabander, die eerder in 2009 in Taiwan op de World Games het goud veroverde. Daarvoor had Jaspers twee keer zilver mee naar huis mogen nemen.

In Wroclaw nemen vanaf 20 juli circa vierduizend atleten uit meer dan honderd verschillende landen het in 31 sporten tegen elkaar op. Nederland heeft zich tot nu toe in twaalf sporten gekwalificeerd: biljarten, bowlen, handboogsport, inlineskaten, jiujitsu, kanopolo, karate, kickboksen, korfbal, powerliften, touwtrekken en wakeboarden. Jaspers is de nummer één van de wereld in het driebanden, afgelopen weekeinde verloor hij echter op het EK in de halve finales van de Belg Frédéric Caudron.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!