Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Jamie Morrison maakt selectie voor 2017 bekend

Jamie Morrison maakt selectie voor 2017 bekend

Cheer!

NIEUWEGEIN - Bondscoach Jamie Morrison van het Nederlands vrouwenteam heeft vandaag zijn eerste longlist voor het internationale seizoen bekendgemaakt. Op de lijst staan 18 speelsters die kunnen worden ingezet op de verschillende toernooien. Mogelijk worden er later deze zomer nog andere namen aan de lijst toegevoegd. 

Deel dit artikel op social media

Libero Debby Pilon-Stam is beschikbaar voor het WK-kwalificatietoernooi, dat eind mei begint in Azerbeidzjan. Judith Pietersen heeft besloten deze zomer niet uit te komen voor Oranje.

Programma

Jamie Morrison zal zijn debuut maken als bondscoach van de Nederlandse volleybaldames in de oefeninterlands tegen Italië op vrijdag 26 mei (Apeldoorn) en zaterdag 27 mei (Hoogeveen).

Na deze oefeninterlands is het direct menens voor Oranje, als het afreist naar Azerbeidzjan voor het WK-kwalificatietoernooi. Na dit WKK volgen respectievelijk de Montreux Masters, de FIVB World Grand Prix en het Europees Kampioenschap.

WK-kwalificatietoernooi

Van 30 mei t/m 3 juni speelt Nederland in Baku het WK-kwalificatietoernooi. Nederland is favoriet in poule E, en wil zich direct plaatsen voor het WK 2018.

Poule E (tussen haakjes positie op Europese ranglijst):

- Nederland (5e)
- Azerbeidzjan (12e)
- Oekraïne (19e)
- Israël (21e)
- Denemarken (29e)
- Noorwegen (36e)

Het WK-kwalificatietoernooi wordt gespeeld volgens het single round robin systeem, hetgeen betekent dat ieder land een keer tegen elkaar speelt. De poulewinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK 2018 in Japan. De nummer twee plaatst zich voor de derde en laatste kwalificatieronde, die in augustus 2017 wordt gespeeld.

World Grand Prix

In de World Grand Prix verdedigt Nederland de prachtige derde plaats die het in 2016 veroverde in deze prestigieuze jaarlijkse topcompetitie. De volleybaldames spelen pouleweekenden in Nederland, Rusland en Brazilië en komen uit in groep 1, die uit twaalf landen bestaat. Oranje moet na drie pouleweekenden bij de beste vijf landen horen om de Final Six in China te bereiken.

Het eerste pouleweekend wordt gespeeld op het middenterrein van de wielerbaan van het Omnisport in Apeldoorn, net als tijdens het EK 2015. Kaarten voor dit topevenement bestel je via deze link.

Europees Kampioenschap

De Nederlandse volleybalsters treffen op het Europees Kampioenschap in Azerbeidzjan en Georgië (22 september t/m 1 oktober) in poule D België, Servië en Tsjechië. De equipe van bondscoach Jamie Morrison speelt haar poulewedstrijden in het Azerbeidzjaanse Ganja.

De poulewinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de kwartfinale. De nummers twee en drie spelen een play-off ronde.

Selectie

Op de longlist die Morrison vandaag presenteert staan 18 speelsters. Per toernooi mogen 14 speelsters worden geselecteerd. Libero Debby Pilon-Stam, die in principe na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro zou stoppen, is toch beschikbaar voor het WK-kwalificatietoernooi. Of zij na dit toernooi nog blijft spelen in Oranje is momenteel nog niet bekend.

Olympiër Judith Pietersen, die vorige week samen met Celeste Plak en Laura Dijkema kampioen werd van Italië, heeft aangekondigd deze zomer niet uit te komen voor Oranje. De Achterhoekse passer/loper kampte na de Olympische Spelen met enkele fysieke klachten en gaat deze zomer haar master psychologie afmaken. 

Selectie 2017:

Kirsten Knip
Femke Stoltenborg
Yvon Beliën
Celeste Plak
Robin de Kruijff
Maret Balkestein-Grothues
Jeanine Stroeten
Myrthe Schoot
Lonneke Sloëtjes
Anne Buijs
Britt Bongaerts
Laura Dijkema
Debby Pilon-Stam
Nicole Oude Luttikhuis
Marrit Jasper
Nicole Daalderop
Tessa Polder
Nicole Koolhaas

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Debby, Yvon, Lonneke, Laura, Nicole, Anne, Femke, Maret, Celeste, Myrthe, Robin, Kirsten, Britt en Nicole aan!