Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Hogenkamp treft Japanse in kwalificatie Roland Garros

Hogenkamp treft Japanse in kwalificatie Roland Garros

Cheer!

PARIJS - Vijf Nederlandse tennissers proberen zich vanaf dinsdag te plaatsen voor het hoofdtoernooi van Roland Garros. De organisatie van het Franse Grand Slam-toernooi lootte maandag voor de eerste kwalificatieronde.

Deel dit artikel op social media

Richèl Hogenkamp, die zondag het ITF-toernooi in Saint-Gaudens op haar naam schreef, is in het kwalificatietoernooi als vierde geplaatst. De 25-jarige Doetinchemse treft in de eerste ronde de Japanse Akiko Omae. Hogenkamp is de nummer 105 van de wereld, Omae staat op de 202e plaats.

Naast Hogenkamp proberen ook Lesley Kerkhove, Quirine Lemoine, Arantxa Rus en Cindy Burger het hoofdtoernooi te halen. Bij de mannen is Igor Sijsling de enige Nederlander in het kwalificatietoernooi. Robin Haase en Kiki Bertens zijn rechtstreeks tot het hoofdtoernooi toegelaten.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Richel aan!