Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Hogenkamp nog één zege verwijderd van deelname aan Roland Garros

Hogenkamp nog één zege verwijderd van deelname aan Roland Garros

Cheer!

PARIJS - Richel Hogenkamp is weer een stap dichter bij het hoofdtoernooi van Roland Garros. De Doetinchemse plaatste zich donderdag voor de derde en laatste ronde van het kwalificatietoernooi. 

Deel dit artikel op social media

Ze won in twee sets van de Française Jessika Ponchet: 7-5 en 6-2. 

De als vierde geplaatste Hogenkamp begon stroef aan de partij en moest vol aan de bak om Ponchet de eerste set afhandig te maken. In het tweede bedrijf was de Nederlandse oppermachtig.

Hogenkamp wist nog nooit het hoofdtoernooi te halen van het Grand Slam-toernooi in Parijs. Ze is wel in vorm, getuige haar recente toernooizege in het Franse Saint-Gaudens. Op de wereldranglijst is ze opgerukt naar de 105e positie.

Rus en Lemoine

Ook Arantxa Rus en Quirine Lemoine komen donderdag in actie tijdens de tweede voorronde van Roland Garros. Rus neemt het op tegen de Duitse Antonia Lottner en Lemoine speelt tegen Kai-Chen Chang uit Taiwan.

Kiki Bertens is als enige Nederlandse rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi in Parijs. Bij de mannen is Robin Haase de enige deelnemer. Igor Sijsling gaf tijdens de eerste ronde van de kwalificatie geblesseerd op.

Het hoofdtoernooi van Roland Garros begint zondag.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Richel aan!