Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handboogschieten: Wijler en Van den Berg op voor medailles in Sjanhai

Handboogschieten: Wijler en Van den Berg op voor medailles in Sjanhai

Cheer!

Steve Wijler ern Sjef van den Berg hebben zich tijdens de wereldbekerwedstrijd van Sjanghai gekwalificeerd voor de finales individuele recurve. Debutant Wijler gaat strijden om het goud, Van den Berg gaat op voor brons. Mitch Dielemans en Rick van der Ven verloren in de eerste ronde.

Deel dit artikel op social media

Wijler kreeg in aanloop naar de finales tegenstand van meervoudig World Cup medaillewinnaars Jongho Kim (Korea) en Atanu Das (India). De 20-jarige Limburger zette beide duels om in zwaarbevochten zeges.

In de halve finale nam Wijler het op tegen Dong Hyun Im. De Koreaan, in het bezit van 24 wereldbekermedailles en tevens drievoudig olympisch medaillewinnaar, bracht Wijler niet van zijn stuk; via twee foutloze afsluitende ronden boekte de Nederlander een 6-2 overwinning.

In de finale op zondag wacht een andere gelouterde Koreaan, Woojin Kim.

Bronzen finale voor Van den Berg
Sjef van den Berg kreeg eveneens twee Koreanen tegenover zich in de aanloop naar de strijd om het eremetaal. In de kwartfinale versloeg Van den Berg de Olympisch kampioen van 2012 Jin Hyek Oh (Korea) met 7-3. In de halve finale trof hij de Woojin Kim, die na de maximale vijf sets in de shoot-off 'Closest-to-the-center' uitkwam en die zondag met Wijler om het goud zal schieten.

De bronzen medaille finale vindt zondag plaats om 9:20 Nederlandse tijd en is live te volgende op Archery.tv.

Team

In de teamwedstrijd verloor Oranje in de eerste ronde van Rusland.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Steve en Sjef aan!