Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handballer Van Olphen mist beslissende fase EK kwalificatie

Handballer Van Olphen mist  beslissende fase EK kwalificatie

Cheer!

OOSTERBEEK - Na de twee mooie winstpartijen afgelopen week tegen Letland heeft bondscoach Joop Fiege de voorlopige selectie bekendgemaakt voor de beslissende EK-kwalificatieduels tegen Denemarken en Hongarije. Opvallende afwezige is routinier Fabian van Olphen. De Oranjeheren spelen op woensdagavond 14 juni om 19.30 uur thuis tegen Denemarken in Almere. Op zondag 18 juni speelt de ploeg om 19.15 uur de uitwedstrijd tegen Hongarije in Veszprem.  

Deel dit artikel op social media

Opvallende afwezige in de selectie is de ervaren Fabian van Olphen. “Fabian speelt volgend seizoen voor TBV Lemgo. Voor de verhuizing van Magdeburg naar Lemgo heeft hij alleen in de periode dat wij bij elkaar zijn tijd. Daarom kan hij er helaas niet bij zijn. Voor komend seizoen heeft Fabian aangegeven wel beschikbaar te blijven, maar minder frequent dan afgelopen periode. Wij zullen in goed overleg met hem bepalen wanneer hij er bij zal zijn”, geeft Joop Fiege aan.

 “In zowel het duel met Olympisch kampioen Denemarken als het duel met Hongarije gaan wij proberen punten te pakken”, vertelt bondscoach Joop Fiege. “In de thuiswedstrijd in Almere zal Denemarken misschien minder gemotiveerd zijn. Al is het in ons nadeel dat zij net gewisseld zijn van trainer. Die zal altijd direct een goed resultaat willen neerzetten. Wij moeten veel strijd op de vloer geven en zo voor het beste resultaat gaan.”

Op zaterdag 10 juni komt de selectie al bijeen voor een oefenwedstrijd tegen België in Den Bosch. Bij die wedstrijd kunnen de spelers uit de Duitse competitie niet aanwezig zijn en wordt de selectie aangevuld met een aantal jeugdinternationals. Kaarten voor de wedstrijden tegen België en Denemarken zijn te verkrijgen via http://www.handbal.nl/oranje/kaarten-bestellen/.

Eind mei maakt Joop Fiege de definitieve selectie voor de wedstrijd tegen België en de EK kwalificatieduels bekend.

 

Samenstelling voorlopige selectie:

Jasper Adams (TV Emsdetten, Duitsland)

Joris Baart (OCI/LIONS, Nederland)

Dani Baijens (KRAS/Volendam, Nederland)

Samir Benghanem (FIQAS/Aalsmeer, Nederland)

Jeroen van den Beucken (Targos/Bevo HC, Nederland)

Mark van den Beucken (TBV Lemgo, Duitsland)

Jeffrey Boomhouwer (MT Melsungen, Duitsland)

Mark Bult (SG Flensburg-Handewitt, Duitsland)

Remco van Dam (FIQAS/Aalsmeer, Nederland)

Gerrie Eijlers (GWD Minden, Duitsland)

Tommie Falke (JMS/Hurry Up, Nederland)

Arjan Haenen (MT Melsungen, Duitsland)

Sonni de Jonge (Targos/Bevo HC, Nederland)

Nick de Kuyper (Targos/Bevo HC, Nederland)

Toon Leenders (Targos/Bevo HC, Nederland)

Patrick Miedema (HSG Nordhorn-Lingen, Duitsland)

Jort Neuteboom (TuS Ferndorf, Duitsland)

Dario Polman (HSG Krefeld, Duitsland)

Bart Ravensbergen (Selestat Alsace Handball, Frankrijk)

Tim Remer (TuS N-Lübbecke, Duitsland)

Bobby Schagen (TVB 1898 Stuttgart, Duitsland)

Dennis Schellekens (KRAS/Volendam, Nederland)

Léon van Schie (KRAS/Volendam, Nederland)

Jorn Smits (Randers HH, Denemarken)

Kay Smits (Wilhemshavener HV, Duitsland)

Ivo Steins (OCI/LIONS, Nederland)

Luc Steins (Massy Essonne Handball, Frankrijk)

Nicky Verjans (HSG Nordhorn-Lingen, Duitsland)

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!