Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Goud en zilver voor tandemduo's in wereldbeker

Goud en zilver voor tandemduo's in wereldbeker

Cheer!

MANIAGO – De Nederlandse tandemduo’s hebben goud en zilver veroverd tijdens de wegwedstrijd van de UCI Para-Cycling World Cup in Maniago. In de Italiaanse stad kwamen paralympisch kampioenen Vincent ter Schure en Timo Fransen solo over de finish; zij pakten de overwinning.

Deel dit artikel op social media

Tristan Bangma en Patrick Bos klopten Emanuele Bersini en Riccardo Panizza (Italië) in de sprint. Achter het toptrio was de vierde plaats ook voor een Nederlandse tandem: Tommy van den Eijnde en Cor van Leeuwen.

Het was niet het enige Nederlandse succes op de slotdag van de wereldbekerwedstrijden in Maniago. Voor het eerst in haar succesrijke carrière won Alyda Norbruis een wegwedstrijd in de World Cup. In een sprint-à-deux klopte de Friezin haar concurrente Allison Jones (Verenigde Staten) na 57 kilometer op de streep.

Veertien medailles
In totaal won de Nederlandse ploeg negen goud, vier zilver en één brons tijdens de eerste wereldbekerwedstrijd van het jaar. Daarmee voert ons land het medailleklassement aan. Vincent ter Schure/Timo Fransen (B), Jetze Plat (H4), Tim de Vries (H5), Alyda Norbruis (C2) en Laura de Vaan (H5) starten de volgende World Cup, volgend weekend in Oostende (België), bovendien in de leiderstruien van het algemeen klassement per handicapklasse.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Vincent, Timo, Patrick, Tristan en Alyda aan!