Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Goede dag voor Kruijswijk

Goede dag voor Kruijswijk

Cheer!

Steven Kruijswijk is de vijfde etappe van de Ronde van Italië ongeschonden doorgekomen. De kopman van LottoNL-Jumbo kwam dinsdag nog ten val in de rit naar de Etna en moest met schaafwonden naar boven fietsen, maar woensdag was hij al goed hersteld.

Deel dit artikel op social media

"Het ging prima'', aldus Kruijswijk op de website van zijn ploeg "Ik had weinig last van mijn wonden. Het was vandaag een dag om doorheen te komen en dat ging goed.''

Kruijswijk, die vorig jaar door een val in de negentiende etappe de roze trui kwijtraakte, zat keurig in het peloton en bleef vijftiende in het klassement. "De laatste 40 kilometer waren continu door dorpjes en steden. De jongens hebben mij goed van voren gehouden en ik hoefde zelf weinig te doen'', zei Kruijswijk.

Ploegleider Addy Engels was tevreden: "Het zijn gevaarlijke dagen en aan het einde van de dag ben je blij als alles zonder problemen is verlopen. We hadden afgesproken om aan het begin van het lokale circuit agressief te koersen en voorin op te draaien. Dat is gelukt. Steven finishte waar hij als klassementsrenner moet finishen.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Steven aan!