Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Gesink rukt op in Californië

Gesink rukt op in Californië

Cheer!

SAN JOSE - Rafal Majka heeft maandag (lokale tijd) de tweede etappe in de Ronde van Californië gewonnen. De Nederlandse kopman van Team LottoNL-Jumbo Robert Gesink finishte vlak achter Boswell en nummer vier Lachlan Morton (Dimension Data) vijfde.

Deel dit artikel op social media

De Poolse klimmer van Bora was net iets sneller over de streep in San Jose dan de Nieuw-Zeelander George Bennett van LottoNL-Jumbo. In de bergrit van Modesto naar San Jose over 144,5 kilometer werd de Amerikaan Ian Boswell van Sky derde op zeven seconden.

De drie waren onderdeel van een kopgroep waaruit eindelijk vier renners overbleven. De Australiër Lachlan Morton van Dimension Data was de vierde. Tom Skuijns van Cannondale zat ook lang bij de kopgroep, maar kwam akelig ten val in een afdaling. De Let reed gehavend naar de streep en kreeg de dagprijs voor meest aanvalslustige renner.

De Nederlandse kopman van Team LottoNL-Jumbo Robert Gesink finishte vlak achter Boswell en nummer vier Lachlan Morton (Dimension Data) vijfde. Sam Oomen (Sunweb) werd achtste. Gesink heeft zijn zinnen gezet op de eindzege in Californië. In 2012 was hij ook al de beste.

Majka neemt de gele leiderstrui over van de Duitser Marcel Kittel die zondag de eerste etappe won in een massasprint. Bennett is tweede en volgt op drie seconden. Gesink is vijfde met een achterstand van 48 tellen. Oomen heeft dezelfde achterstand en staat zevende in het algemeen klassement.

Dinsdag vertrekt het peloton in Calfornië vanuit Pismo Beach voor een relatief vlakke etappe van 192,5 kilometer naar Morro Bay.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Robert en Sam aan!