Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Europese titel voor 470-zeilsters Zegers en Van Veen

Cheer!

Europese titel voor 470-zeilsters Zegers en Van Veen

Het zeilduo Afrodite Zegers en Anneloes van Veen is Europees kampioen geworden in de 470-klasse. De gouden plak is de vierde van dit seizoen. Zowel bij de World Cup in Miami en in Hyères, als bij de Prinses Sofia Cup in Palma stonden Van Veen en Zegers ook al op de hoogste trede van het erepodium.

Zegers/Van Veen begonnen de week niet op hun sterkst, maar wisten zich op donderdag volledig te herpakken door van een elfde naar een eerste plek in het klassement te varen. En die leidende positie lieten ze vervolgens niet meer los. Op de dag van de medalrace waren de dames al zeker van een medaille. Door te weinig wind werd er op zaterdag echter niet gevaren, waardoor de Europese titel automatisch naar Zegers en Van Veen ging.

Van Veen: "Het was een EK van veel wachten en dat maakte het zwaar. Gelukkig hebben we veel mensen achter ons staan om ons door het wachten heen te helpen. Daar zijn we dan ook erg dankbaar voor!" Het duo was blij met de Europese titel, maar "we hebben nog een belangrijk event op de planning, het WK 470 in Thessaloniki. Daar gaan we ons nu op focussen, keek Van Veen al weer vooruit.

Lilian de Geus en Kiran Badloe grijpen net naast medailles

Bij de RS:X-dames had Lilian de Geus een goede week en zat consequent in de top. De qualifying series sloot ze af op de tweede plaats overall. Door het nieuwe format waarmee dit EK gevaren werd, telden de punten van de qualifying series echter niet meer mee voor de final races. Dat werkte in het nadeel van de Almeerse, want in de kwartfinale finishte de Geus 8e, waardoor direct al haar kansen op een medaille verkeken zijn.

Kiran Badloe eindigde in de qualifying series als tweede overall en plaatste zich voor de kwartfinales. De kwartfinale finishte hij als tweede. In de halve finale was hij opnieuw sterk en leek hij af te stevenen op een medaille, maar in zijn laatste gijp viel Badloe waardoor hij als vierde eindigde en het podium net mis liep.

Van Rijsselberghe stapt uit

Dorian Van Rijsselberge stond tijdens het EK, wat voor hem zijn eerste trainingsperiode na Rio is, al gauw op de eerste plek in het klassement. Op woensdag liet hij echter weten sowieso niet deel te nemen aan de finals. "Dit toernooi was altijd al als training bedoeld en daar blijven we bij. We zijn hier niet naartoe gekomen om resultaat te behalen. We wilden uren maken en er weer even inkomen. Ik heb bijna negen maanden niet gevaren en dat is best lang. Om dan gelijk weer een hele wedstrijd volle bak te knallen, dat gaat je niet in de koude kleren zitten."

Heiner houdt het spannend tot laatste dag
Nicholas Heiner begon dit EK realistisch. Voor de start van het EK zei hij: "Dit EK is wel wat anders dan bijvoorbeeld de World Cup. Je vaart hier veel langere races. Minder tactisch en meer op snelheid. Mijn lichaam moet daar echt nog aan wennen."

Heiner had dan ook een pittige week, met heftige weersomstandigheden. De week begon niet al te sterk voor hem, maar stukje bij beetje wist hij zich dichter bij de top 10 te voegen. In de allerlaatste qualifying race finishte Heiner als tweede en eindigde hij alsnog op een zevende plek overall. De halve finale pakte minder goed uit voor de zeiler uit Enkhuizen. Hij zakte gedurende de race steeds verder naar achteren. Alleen de top 2 van de halve finale plaatste zich voor de finale, maar daar zat Heiner niet bij.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Nicholas, Afrodite, Anneloes, Kiran, Dorian en Lilian aan!