Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dumoulin overtreft Breukink

Dumoulin overtreft Breukink

Cheer!

Tom Dumoulin heeft donderdag Erik Breukink afgelost als Nederlandse wielrenner met de meeste roze truien in bezit.

Deel dit artikel op social media

De Limburger mocht op het podium in Reggio Emilia voor de negende keer de leiderstrui in de Ronde van Italië aantrekken. "Ben ik nu alleen recordhouder? Dat vind ik wel leuk'', zei Dumoulin, ondertussen etend van een bak quinoa met broccoli en tomaat om zo snel mogelijk te herstellen.

De kopman van Team Sunweb reed vorig jaar al zes dagen in het roze. Dumoulin nestelde zich dinsdag wederom aan kop van het klassement door de tijdrit te winnen. Hij kwam donderdag zonder problemen de langste etappe in deze Giro door ("een saaie rit, maar we hebben er weer een roze trui bij'') en keek alvast vooruit naar de bergetappes van komend weekeinde.

"Ik hoef niet aan te vallen, dus ik kan wachten. De anderen zullen me zeker gaan aanvallen. Het is aan mij om de schade te beperken als ik slechte benen heb. En als ik goede benen heb, moet ik proberen toe te slaan als de rookwolken zijn opgetrokken en de kans zich voor doet. Dan zal ik die zeker grijpen.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!