Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Duet de Brouwer op weg naar Europa Cup synchroonzwemmen in Italië

Duet de Brouwer op weg naar Europa Cup synchroonzwemmen in Italië

Cheer!

NIEUWEGEIN - Vanaf vrijdag 5 mei tot en met zondag 7 mei zal in het Stadio del Nuoto in Cuneo, Italië de European Synchronised Swimming Champions Cup – de Europa Cup voor senioren – worden gehouden. De Brabantse tweelingzussen Noortje en Bregje de Brouwer zullen Nederland in Cuneo als Nationaal Duet vertegenwoordigen.

Deel dit artikel op social media

Na een gedegen voorbereiding met onder andere een vijfdaagse trainingsstage in Zeist en Hoofddorp en deelname aan de German en French Open, verwachten de Goirlse zwemsters veel van de kampioenschappen. Bregje de Brouwer: “Door deze trainingsstage zijn we helemaal klaar voor de Europa Cup. Alle puntjes zijn weer op de i gezet en dat voelt goed. Het programma naar het toernooi klopte, we voelen ons super.“

Meer off-angle en meer vloeiende bewegingen

Elisabeth Sneeuw (coach van het Nationaal Duet) en Annerieke Wolf (team manager) zullen het Nederlandse duet in Cuneo begeleiden. Sneeuw geeft een technische uitleg: “Wij hebben het jurycommentaar van de German en French Open verwerkt in de kuren. Zo hebben wij de technische kür moeilijker gemaakt, denk aan meer 'off-angle' en meer vloeiende bewegingen. Dit kostte natuurlijk weer de nodige tijd om alles goed en afgetraind te krijgen. Daarnaast hebben wij in deze trainingsstage veel aan alle armbewegingen gewerkt, om een hogere beoordeling te krijgen op artistieke impressie. Het resultaat mag er zijn.”

Het vertrek van het duet met begeleiders staat gepland op woensdagochtend 3 mei om 9.30u, de terugkomst 5 dagen later: maandagmiddag 8 mei. Hoewel het programma van de kampioenschappen vol is, kent de planning van de duetten de nodige rust-, en focusmomenten: vrijdagochtend is de technische uitvoering duet, zaterdagmiddag de voorronde vrije uitvoering duet, en zondagmiddag de vrije uitvoering finale. Aansluitend zal er dan nog een gala plaatsvinden waar alle landen een uitvoering met een knipoog zullen zwemmen: de uitvoering dient duidelijk te maken welk land wordt vertegenwoordigd.

Krachtig en gretig

Sneeuw: “Sinds de German en de French Open hebben Noortje en Bregje echt weer een stap gemaakt. Dat waren wedstrijden die erg vroeg in het internationale seizoen zaten en dat helpt. De technische elementen van de technische kür worden nu een stuk beter uitgevoerd en de choreografie van de vrije kür ziet er nu echt “eigen” uit. Het duet zwemt krachtig en is gretig. Dat is niet alleen mooi om te zien, maar het zijn naar mijn idee ook belangrijke criteria als debuterend junioren duet bij de Europa Cup voor senioren. Als Noortje en Bregje laten zien wat ze mij de afgelopen dagen hebben laten zien, dan komen wij met prachtige resultaten thuis. Over de deelnemende landen is echter nog niet veel bekend. Wel weten we dat Nederlands grootste concurrenten Belarus en Zwitserland met hun duetten aanwezig zullen zijn.”

Duidelijke doelstellingen

De doelstellingen die de tweeling voor dit toernooi heeft meegekregen zijn dan ook duidelijk: meer aansluiting vinden bij onze concurrent Belarus en wederom boven Zwitserland eindigen. Qua punten moet de lange kür rondom de 80 punten scoren en voor de korte kür is de doelstelling 77-78 punten.

De doelstelling van de KNZB voor het nationale duet werd eerder dit seizoen al duidelijk gesteld: doorgroeien op internationaal niveau, waarmee toekomstige deelname aan Olympische Spelen en mondiale plaatsing bij de eerste acht een zekerheid moeten worden. De synchroonzwemsters uit het Brabantse Goirle weten dus wederom wat hen te doen staat.

Het volledige programma van de European Synchronised Swimming Champions Cup:
· Vrijdagochtend 5 mei - Duet Technical, Duet Mixed Technical
· Vrijdagmiddag 5 mei – Team Free
· Zaterdagochtend 6 mei – Team Technical
· Zaterdagmiddag 6 mei – Duet Free, Preliminaries Free Combination
· Zondagochtend 7 mei – Highlights Routine
· Zondagmiddag 7 mei – Duet Free Final, Duet Mixed Free
· Zondagavond 7 mei - Gala

De wedstrijden zijn te volgen via Twitter @KNZB_live. De kampioenschappen zullen hoogstwaarschijnlijk ook via livestream te volgen zijn. De link zal in dat geval op www.synchroonwemmen.nl, op de KNZB-site en via social media worden gepubliceerd.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Noortje en Bregje aan!