Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Davies met Ducati op pole, derde startrij Van der Mark

Davies met Ducati op pole, derde startrij Van der Mark

Cheer!

Chaz Davies start in race 1 van de WK Superbikeronde op het circuit van Imola vanaf de pole positie. De Brit was met zijn Ducati Panigale de snelste in de Superpole 2. Voor Michael van der Mark zat er niet meer in dan een negende tijd, waardoor de Rotterdammer met zijn Pata Yamaha YZF-R1 naar de derde startrij werd verwezen.

Deel dit artikel op social media

Hij bleef zijn teamgenoot Alex Lowes voor in de beslissende kwalificatie. De Engelsman start vanaf P11, met naast hem ex-MotoGP-coureur Stefan Bradl die voor het door Ten Kate Racing gerunde Red Bull Honda-team uitkomt. De Duitser wist in tegenstelling tot zijn teamgenoot Nicky Hayden vanuit Superpole 1 door te stoten naar Superpole 2. Hayden bleef met zijn CBR1000RR Fireblade steken op de dertiende startplaats.

Davies was net als in de vrije trainingen op dreef. Zijn tijd van 1.45,062 (gem. 168,174 km/uur) was evenwel maar een fractie beter dan de tijd van Kawasaki-coureur Tom Sykes die vanaf P2 start. Het onderlinge verschil bedroeg slechts 32/1000ste van een seconde. Wereldkampioen Jonathan Rea staat ook op de voorste startrij.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!