Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Brons voor karateka Petersen op EK in Turkije

Brons voor karateka Petersen op EK in Turkije

Cheer!

KOCAELI - Timothy Petersen heeft zaterdag bij de Europese kampioenschappen karate in het Turkse Kocaeli brons veroverd in de categorie kumite tot 84 kilogram. Hij was duidelijk de beste in zijn partij tegen de Duitser Noah Bitsch: 5-0.

Deel dit artikel op social media

Petersen is drievoudig Europees kampioen, de laatste titel dateert van 2010. De Veenendaler pakte in 2014 ook brons.

Petersen was donderdag in de kwartfinales verslagen door Ugur Aktas. De Turkse karateka haalde vervolgens de finale, waardoor Petersen recht had op een herkansing. Daarin had hij de Italiaan Nello Maestri met 1-0 verslagen.

In de strijd om de derde plaats opende Petersen zaterdag scherp. Na in de eerste minuut op een 1-0 voorsprong te zijn gekomen, vroeg zijn coach Anthony Boelbaai een video-review aan voor een schop naar het hoofd. Deze werd toegekend, waarna het na twee minuten vechten al 4-0 stond. In het resterende deel kwam daar nog één punt bij.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!