Bertens via Makarova naar kwartfinales in Rome

Cheer!

Bertens via Makarova naar kwartfinales in Rome

Kiki Bertens heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales van het sterk bezette WTA-toernooi van Rome. De 25-jarige Wateringse zette in de derde ronde de drie jaar oudere Ekaterina Makarova uit Rusland opzij.

cheers! 1
Deel dit artikel op social media

De als vijftiende geplaatste Bertens had het alleen in de eerste set lastig met Makarova. Na een uur en 49 minuten stond er 7-6 (3) en 6-1 op het scorebord.

Bertens won begin deze maand bij het WTA-toernooi van Madrid ook al van Makarova, destijds met omgekeerde setstanden (6-1 en 7-6 (4)) in de eerste ronde. In Spanje betekende de kwartfinales het eindstation voor de mondiale nummer twintig.

Om in Italië wel de halve eindstrijd te bereiken, moet Bertens vrijdag zien af te rekenen met de Australische Daria Gavrilova, die eerder op donderdag knap in drie sets te sterk was voor Makarova's landgenote Svetlana Kuznetsova (2-6, 7-5 en 6-4).

Het zijn belangrijke weken voor Bertens, want volgende week wacht het WTA-toernooi van Neurenberg, waar ze titelverdedigster is, en de week daarna Roland Garros.

Vorig jaar vierde Bertens op het Grand Slam-toernooi in Parijs haar internationale doorbraak. Ze haalde de halve finales, waarin ze verloor van Serena Williams.

Sharapova

Maria Sharapova moet Roland Garros noodgedwongen laten schieten omdat ze geen wildcard krijgt. De Britse organisatoren van het grastoernooi in Birmingham ontvangen de Russin wel met open armen. Sharapova kreeg donderdag een toegangsbewijs voor de Aegon Classic, die van 17 tot en met 25 juni op het programma staat. 

In ruil daarvoor heeft de voormalig nummer één van de wereld beloofd volgend jaar ook naar Birmingham te komen.

"We hebben hier lang over nagedacht", zei de Engelse tennisbaas Michael Downey. "We snappen dat niet iedereen achter onze keuze zal staan, maar Maria heeft haar straf uitgezeten en doet nu weer mee op topniveau."

Sharapova maakte vorige maand haar rentree op de WTA Tour na een schorsing van vijftien maanden vanwege meldoniumgebruik. Heel wat mensen uit de tenniswereld hebben kritiek op de wildcards die de Russin krijgt. De organisatie van Roland Garros besloot deze week om haar juist niet uit te nodigen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kiki aan!