Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bertens overtuigend naar halve finales in Rome

Bertens overtuigend naar halve finales in Rome

Cheer!

Kiki Bertens heeft vrijdag op overtuigende wijze de halve finales van het WTA-toernooi van Rome bereikt. De Nederlandse was in twee sets te sterk voor de Australische Daria Gavrilova: 6-3 en 6-3.

Deel dit artikel op social media

De volgende opponente voor Bertens is zaterdag Simona Halep, die vierde staat op de wereldranglijst. De Wateringse gaat tegen de Roemeense op jacht naar haar eerste finaleplaats sinds juli 2016 toen ze in het Zwitserse Gstaad de eindstrijd verloor van Viktorija Golubic.

Vorig jaar verloor Bertens nog in de eerste ronde op het gravel in Rome. Ze krijgt er dus veel punten bij voor de wereldranglijst waarop ze momenteel twintigste staat.

De komende weken heeft Bertens veel punten te verdedigen. Ze won vorig jaar in mei het WTA-toernooi van Neurenberg en haalde op Roland Garros verrassend de halve finales.

Vorm

Vrijdag tegen Gavrilova liet Bertens zien dat ze ook dit jaar in vorm is voor Roland Garros. Weliswaar was slechts 48 procent van Bertens' eerste services in, maar ze kreeg maar twee breakpunten tegen. Zowel in de eerste als in de tweede set sloeg de 23-jarige Australische wel meteen toe. 

Bertens stelde daar in de eerste set twee breaks tegenover en in de tweede set brak ze Gavrilova zelfs driemaal. Ze kwam daardoor niet in de problemen tegen de mondiale nummer 33 en verzekerde zich zo van haar eerste halvefinaleplaats van 2017.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kiki aan!