Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zilver en brons voor Thorsdottir op slotdag EK turnen

Zilver en brons voor Thorsdottir op slotdag EK turnen

Cheer!

Eythora Thorsdottir heeft zondag twee medailles veroverd op het EK turnen in Cluj. Op de balk won ze zilver en op vloer pakte de turnster uit Poortugaal brons. Sanne Wevers, die olympisch kampioene is op balk, eindigde buiten de medailles.

Deel dit artikel op social media

Voor het eerst sinds 2002 pakte een Nederlandse turnster meer dan één medaille op het EK. Verona van de Leur veroverde destijds in het Griekse Patras tweemaal zilver en tweemaal brons. Met de Nederlandse ploeg won ze bovendien zilver in de teamwedstrijd.

Thorsdottir (18) kreeg op balk van de jury een waardering van 14,066 voor haar beheerste oefening met een moeilijkheidsgraad van 5,6. Thorsdottir tekende nog protest aan tegen een D-score, maar dat werd door de jury niet gehonoreerd.

De Roemeense Catalina Ponor (29) won voor eigen publiek het goud met 14,566. Haar optreden had een moeilijkheidsgraad van 6,2. Het brons ging naar een andere Roemeense: Larisa Iordache, met een score van 13,966.

Wevers

De 25-jarige Wevers kreeg 13,341 voor haar uitvoering. Daarmee werd ze vijfde. Bij haar kwalificatie voor de toestelfinale maakte Wevers nog indruk met een score van 14,300. Hierdoor was de Oldenzaalse als tweede geplaatst.

In de finale wankelde ze echter geregeld en moest ze vaak corrigeren, vooral bij de eerste elementen. Hierdoor blijft Wevers, die op haar favoriete onderdeel behalve olympisch goud ook al WK-zilver behaalde, zonder Europees eremetaal.

Later op zondag pakte Thorsdottir brons op de vloer. Met haar score van 13,700 moest ze alleen de Russin Angelina Melnikova (14,100) en de Britse Ellie Downie (14,066) voor zich dulden.

Thorsdottir verbeterde haar score van 13,366 punten in de kwalificatie, waarmee ze als vijfde tot de finale was toegelaten. De jury gaf Thorsdottir voor haar elegante oefening een 5,5 voor de moeilijkheidsgraad en een 8,3 voor de uitvoering.

Vooral haar eerste serie, die uit een drievoudige schroef en salto voorwaarts bestond, was indrukwekkend, maar de uitvoering niet perfect. Een te diepe landing zorgde voor een pasje buiten de vloer.

Deurloo

Bart Deurloo lukte het niet om een medaille te pakken. De 26-jarige Ridderkerker viel in de laatste toestelfinale van de rekstok. Met een score van 13,133 punten kwam hij toch nog tot de zesde plaats.

Pablo Braegger en Oliver Hegi maakten van de rekstokfinale een Zwitsers feestje. Braegger kreeg voor zijn oefening de grootste waardering van de jury en greep met 14,933 punten het goud. Zijn landgenoot Hegi werd tweede met 14,500 punten. Brons was er voor de Rus David Beljavski (14,366).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!