Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zegers en Van Veen nog steeds aan kop

Zegers en Van Veen nog steeds aan kop

Cheer!

HYÈRES - De 470-zeilsters Afrodite Zegers en Anneloes van Veen hebben vrijdag bij het wereldbekertoernooi in Hyères de leidende positie geconsolideerd.

Deel dit artikel op social media

Het olympische duo kwam op de vierde dag voor de Franse kust als eerste en tweede binnen. Hun Zwitserse rivalen Linda Fahrni/Maja Siegenthaler deden het omgekeerde: tweede en eerste. Daardoor hebben de twee teams na acht races nog altijd hetzelfde puntentotaal, met Zegers en Van Veen op de eerste plaats dankzij het aantal overwinningen (vier tegen twee).

Voor zaterdag staan nog twee manches op het programma, waarna zondag de medalrace volgt. Zegers en Van Veen, vierde bij Rio 2016, veroverden eerder dit seizoen al goud in Miami en in Palma de Mallorca.

Nicholas Heiner beleefde een mindere dag in de Finnklasse. Hij zakte naar de tweede plaats in het klassement door als elfde en zestiende te eindigen. Zijn achterstand op de nieuwe leider Alican Kaynar uit Turkije bedraagt vier punten.

Windsurfer Kiran Badloe staat na tien races op de achtste plek in de tussenstand.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Anneloes, Afrodite, Kiran en Nicholas aan!